Tijdens een challenge of in een gesprek met andere atleten hoor je vaak de meest uiteenlopende afkortingen die gebruikt worden zoals AMRAP, WOD, TABATA. Wat beteken deze afkortingen en waar worden ze voor gebruikt. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

WOD: letterlijk vertaald is het workout of the day ook wel Challenge van de dag.
AMRAP: As many rounds as possible dus; zoveel mogelijk rondjes in een bepaalde tijd.
EMOM: Every minute on the minute, Elke minuut op de minuut. Hierbij krijg je een aantal oefeningen die je moet maken in één minuut tijd. Hou je tijd over in die minuut dan heb je rust tot aan de volgende minuut begint.
Tabata: staat voor 20 sec sporten 10 sec rust. Je bent dus 20 sec bezig met een bepaalde oefening gevolgd door 10 sec rust. In die 10 sec kan je je klaar maken voor de volgende oefening. Die voer je weer 20 sec uit gevolgd door weer 10 sec rust.
For time: hierin voer je een workout uit voor je eigen tijd. Er staan dus een aantal oefeningen op het bord. Die ga je uitvoeren en dat doe je zo snel als jij kan.
KB: kettlebell ; grote bal met een handvat. Hier doen we alle weightlifting mee.
REP: herhaling.
BENCHMARK: Dit zijn challenges gericht op kracht of conditie of een combi hiervan om te kijken hoe je ervoor staat. Deze komen meerdere malen per jaar terug om je vooruitgang te meten.

Dit zijn de meest voorkomende afkortingen die terug komen bij ons in de GYM. Mocht je iets zien en niet weten wat het betekent. Gewoon vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.